British Airways pronašao novog partnera u Južnoj Africi

Foto: British Airways

Britanska nacionalna avio-kompanija je pola godine nakon bankrota Comair-a, svog dugogodišnjeg partnera u Južnoj Africi, konačno našla novog saveznika na jugu Crnog kontinenta. British Airways je saopštio da je potpisao codeshare ugovor sa regionalnom kompanijom Airlink koja povezuje velike južnoafričke metropole sa manjim gradovima u zemlji.

Tako će putnici British Airways-a moći da uz samo jedno presedanje u Johanezburgu ili Kejptaunu dosegnu do 18 drugih gradova u Južnoj Africi ali i Namibiji, a za celo putovanje će im biti izdata jedna karta. Iz British Airways-a navode da za njihove južnoamričke destinacije vlada velika potražnja kao i da su zadovoljni činjenicom da će putnicima dati dodatne mogućnosti za putovanja u ovoj zemlji.

Foto: British Airways

Foto: British Airways

Airlink je takođe zadovoljan ovim partnerstvom, a izvršni direktor kompanije Rodger Foster je prokomentarisao novu saradnju: „Ovo je važan sledeći korak u našem partnerstvu sa British Airways-om, koji ima fenomenalan globalni domet na najvažnijim tržištima za naš region. Spajanje naše dve mreže će imati koristi i za klijente British Airways-a i Airlink-a, dajući im još veći izbor sa širokim spektrom opcija za putovanja i mogućnosti povezivanja.“

British Airways trenutno povezuje aerodrom London Heathrow sa Johanezburgom i Kejptaunom i na obe linije ima po dva dnevna polaska. Kejptaun opslužuje sa Boeinzima 777 i Airbusima A350 dok na ruti ka Johanezburgu saobraća Airbus A380. Pored Heathrow-a, letove British Airways-a za Južnu Afriku ima i Gatwick sa koga se tri puta nedeljno može leteti ka Kejptaunu. Na ovoj liniji se koristi Boeing 777.

Foto: British Airways

08.02.2023.