British Airways otkazuje još 10.000 letova

Foto: Stuart Bailey

Problemi sa kapacitetima na aerodromu Heathrow nastavljaju da remete planove svih avio-kompanija na ovoj vazdušnoj luci ali je domaći prevoznik British Airways pretrpeo ubedljivo najviše štete. Naime, zbog još uvek nedovoljnog radnika na aerodromu, Uprava Heathrow-a naredila je nacionalnom avio-prevozniku da redukuje broj letova tokom zime kako bi se smanjio pritisak na radnike ove vazdušne luke.

Bez mogućnosti da promeni ovu odluku British Airways je saopštio da će u periodu od oktobra do do marta otkazati čak 10.000 letova što znači da će na dnevnom nivou biti ukidano po 12 povratnih letova, uglavnom na kratkim evropskim letovima. Uprkos ovakvoj nagloj promeni reda letenja British Airways uverava putnike koji se pogođeni otkazivanjima da će biti zbrinuti i bukirani na alternativne letove. Kompanija navodi da će se ukidati polasci ka onim destinacijama koje imaju nekoliko dnevnih letova ka Heathrow-u pa će se pogođeni putnici prebacivati na te letove.

Konkurencija British Airways-a kao i obično nije sedela skrštenih ruku, a niskotarifni Ryanair je veća najavio da će ove zime dodati preko milion sedišta na letovima ka 20 britanskih vazdušnih luka.

„Dok BA otkazuje 8% svog zimskog rasporeda zbog nedostatka osoblja i ograničenja kapaciteta ‘Bespomoćnog Heathrowa’, Ryanair sada dodaje više kapaciteta (preko 1 milion sedišta po niskim cenama) našem najvećem zimskom rasporedu ikada u UK tako da porodice iz UK mogu da rezervišu svoje karte bez rizika od otkazivanja letova i izbegavanja bespomoćnog Heathrowa,“ izjavio je šef Ryanair Grupe Michael O’Leary.

Foto: Stuart Bailey

23.08.2022.