Evropa

British Airways ipak pokreće novu LCC podružnicu

Britanska nacionalna avio-kompanija odlučila je da pokrene novu niskotarifnu podružnicu. Nova kompanija će leteti pod brendom British Airways-a i biće bazirana na aerodromu London Gatwick koji je BA napustio početkom pandemije. Prevoznik će u početku imati 17 uskotrupnih aviona sa kojima će leteti ka popularnim turističkim destinacijama u Evropi. Usluga na letovima bi trebala da bude slična onoj koju nude tradicionalni prevoznici ali će operativna struktura kompanije biti u potpunosti low-cost.

British Airways je postigao dogovor sa sindikatima letačkog osoblja dok se pregovori sa zemaljskim osobljem još uvek vode. Iz britanske avio-kompanije poručuju da ako sa njima postignu sličan sporazum, nova LCC podružnica bi mogla da započne svoje operacije već u martu naredne godine.

Ovo je već drugi put da British Airways najavljuje svoju novu avio-kompanije. Prevoznik je krajem avgusta izašao sa planovima za LCC podružnicu da bi samo mesec dana kasnije od iste ideje odustao usled neuspešnih razgovora sa sindikatima. Međutim, čini se da je British Airways ipak uspeo da nađe zajednički jezik sa svojim radnicima i da će ovoga puta niskotarifna kompanija zaista „poleteti“.

10.11.2021.