Britanski start-up kupio A380 i započinje operacije

Iako su mnogi Airbusi A380 penzionisani tokom pandemije korona virusa i činilo se da za ovaj avion budućnosti nema, start-up Global Airlines je mislio drugačije. Ova mlada kompanija iz Ujedinjenog Kraljevstva ima ambiciozne planove za budućnost i želi da sa velikim Super Jumbo avionima „vrati putnike u zlatno doba avijacije“.

Za svoje buduće operacije, koje planira da započne na proleće naredne godine, Global Airlines je kupio jedan Airbus A380. Najveći putnički avion je nabavljen od nemačke kompanije Doric Aviation koja u svom portfoliju ima 14 Airbusa A380 ali i mnoge druge letelice.

Sa svojim novim Super Jumbo avionom Global Airlines planira da obavlja long-haul letove uz kako navode „najbolje iskustvo letenja“. Međutim, kompanija ne planira da se zaustavi na samo jednom A380 već u blickoj budućnosti želi da kupi još 3 aviona istog tipa.

Njihova jedina letelica u floti je trenutno neaktivna i njoj su potrebni servisi imajući u vidu da je tokom pandemije bila uskladištena. Airbusu A380 Global Airlinesa takođe sleduje i potpuna promena kabine i njena adaptacija proizvodu britanske start-up kompanije.

29.05.2023.

Ostavi komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.