Boing zaustavlja proizvodnju u Rentonu na 24 sata

Foto: Boeing

Američki kompanija Boing zaustaviće proizvodnju aviona u fabrici Renton tokom četvrtka i posvetiće ovaj dan kampanji povećanja kvaliteta. Mašine i radnici staće sa radom tokom dvadesetčetvoročasovne pauze, a Boingovi zaposleni će za to vreme učestvivati u programu Quality Stand Down.

Kampanja je osmišljena sa ciljem da unapredi kvalitet i kontrolu kvaliteta u fabrici u kojoj se proizvode problematični Boing 737 MAX avioni. Za radnike je pripremljen seminar i predavanja na kojima će evaluirati svoj rad i predložiti mere kako bi proces proizvodnje mogao da se poboljša, piše Aero-News Journal.

Zaposleni u rentonskom postrojenju nisu jedini koji će učestvovati u ovom programu. Priliku da iznesu svoje mišljenje o kvalitetu proizvodnje aviona imaće i radnici drugih Boing fabrika i to već u narednih nekoliko nedelja, poručuju iz kompanije.

Quality Stand Down kampanja samo je jedna od mera koju je Boing preuzeo kako bi povećao kvalitet proizvodnog procesa i vratio poverenje javnosti nakon incidentu na letu Alaska Erlajnsa.

Kompanija je nedavno unajmila penzionisanog admirala američke moranirice Kirkland H. Donalda kao specijalnog savetnika izvršnog direktora Boinga Dejva Kalhuna. Admiral Donald treba da sprovede temeljnu procenu sistema upravljanja kvalitetom za komercijalne avione, uključujući programe kvaliteta i prakse u proizvodnim pogonima kompanije.

Foto: Boeing

24.01.2023.

Ostavi komentar