Boing pronašao prvog kupca za 737 MAX 7 u Evropi

Foto: Luxair

Najmanja verzija iz Boingove 737 MAX porodice aviona konačno je našla korisnika na Starom kontinentu. Luksemburška nacionalna avio-kompanija Lukser (Lexair) će imati tu čast da bude prvi naručilac (launch customer) Boinga 737 MAX 7 u Evropi, a ugovor o kupovini istih je potpisan danas na pariskom vazduhoplovnom sajmu. Kompanija iz Luksemburga je od Boinga kupila ukupno 4 737-7 kojima će se flota prevoznika znatno modernizovati i proširiti.

„Nastavljamo da ulažemo u rast Luksera i ovaj ugovor za četiri Boinga 737-7 je dodatni korak ka obezbeđivanju dugoročne budućnosti naše nacionalne avio-kompanije. Ovaj tip aviona savršeno odgovara Lukseru i zadovoljiće zahteve tržišta. Sa kapacitetom od 160 putnika, 737-7 će ponuditi fleksibilnost širom mreže destinacijska Luksera uz značajno smanjenje potrošnje goriva…“ rekao je Gilles Feith, izvršni direktor kompanije.

Pored B737-7, floti Luksera će se uskoro pridružiti i veća varijanta MAX aviona, Boing 737-8. Kompanija je u martu sklopila ugovor za nabavku 4 Boinga 737 MAX 8 od čega su 2 iznajmljena i 2 kupljena direktno od proizvođača. Dva MAX 8 uzeta na lizing bi trebala da stignu već tokom letnje sezone dok se datum isporuke kupljenih MAX 7 još uvek ne zna.

Foto: Luxair

21.06.2023.