Severna Amerika

Boeing ponovo otpočeo testiranje modela B777X

Foto: Lufthansa

Nakon dvomesečne pauze u ispitivanju modela B777X, program testiranja Boeingovog najnovijeg širokotrupca je nastavljen 17. decembra 2022. godine letom BOE1 sa Boeing Field-a (BFI) u Sijetlu. Prema podacima sajta Flightradar24, letelica registrovana pod oznakom N779XW trebala je da sleti na aerodrom Moses Lake (MWH), ali se avion umesto toga vratio na vazdušnu luku Boeing Field.

B777-9 je trebalo da obavi sličan let između Sijetla i Moses Lake-a dva dana kasnije ali posle 30 minuta provedenih u letu, avion je preusmeren na nazad na Boeing Field. Avion je poslednji put primećen na nebu 21. decembra, kada je letelica izvela tri probna leta, uključujući i povratni let između Sijetla (BFI) i Spokena (GEG).

„Nastavili smo testiranje aviona nakon našeg sveobuhvatnog bezbednosnog procesa i odgovarajućih prepravki, dok naši dobavljači i tehnički timovi nastavljaju sa radom. Podržavamo GE Aerospace dok nastavljaju da rešavaju nedavni problem sa motorom GE9X,“ potvrdio je Boeing u izjavi za FlightGlobal.

Foto: Lufthansa

22.12.2022.