Severna Amerika

Boeing isporučio 28 aviona u trećem kvartalu

Američki proizvođač aviona je nedavno objavio rezultate isporuka za treći kvartal 2020. godine. Po izveštajima Boeinga, u periodu od jula do septembra je isporučeno svega 28 aviona što predstavlja pad od 60% u poređenju sa istim periodom prošle godine kada je isporučeno 63 letelice. Boeing navodi da je tokom ova ta tri meseca dostavio 13 B787, 6 B767, 5 B777, 3 B737 kao i jedan B747.

“Nastavljamo da sarađujemo sa našim kupcima širom sveta, razumevajući njihove kratkoročne i dugoročne potrebe flote. Usklađujemo ponudu i potražnju dok se borimo sa posledicama globalne pandemije na našu industriju. ” izjavio je CFO Boeinga Greg Smith.

Jedan od razloga za ovako loše rezultate je i problem u proizvodnji Dreamlinera na kojem je tokom prethodnih meseci pronađeno nekoliko fabričkih grešaka i nedostataka koji su morali biti otklonjeni. Takođe, Boeingov model 737MAX je idalje prizemljen ali se uskoro očekuje njegov povratak u saobraćaj. Sertifikacija MAXa bi umnogome pomogla proizvođaču da poveća svoju proizvodnju.

15.10.2020.