Severna Amerika

Boeing predstavio napredak ecoDemonstratora (video)

Proizvođač aviona Boeing je u saradnji sa aviokompanijom Alaska Airlines predstavio dosadašnji napredak u projektu ecoDemonstrator.

Kako su iz ove kompanije objavili, do sada je testirano više od 200 tehnoloških inovacija u okviru ovog projekta, a u cilju postizanja konačnog cilja da se putovanja učine sigurnijim i energetski održivim. Program ecoDemonstrator je istraživački program ispitivanja avio kompanije Boeing, koja je do sada koristila niz posebno modifikovanih aviona za razvoj i testiranje vazduhoplovnih tehnologija.

Projekti uključuju tehnologije koje smanjuju potrošnju goriva, emisije i buku i uključuju održivije materijale. Ostali projekti fokusirani su na udobnosti kabine koje letenje čine ugodnijim za putnike – i na funkcije poput pametnih sedišta i toaleta koje povećavaju pouzdanost avioprevoznika i efikasnost njihove flote i posade.

Boeing je partner sa kompanijom Alaska Airlines iz Sijetla u programu za 2021. godinu-koristeći jedan od novih aviona 737-9 za testiranje oko 20 projekata koji mogu učiniti avijaciju sigurnijom i održivijom.

Foto:Boeing

10.10.2021.