Binter naručio dodatne Embraere E2

Foto: Embraer

Španska avio-kompanija Binter Canarias je saopštila da je od brazilskog proizvođača kupila dodatnih 5 Embraera E2. Radi se o 5 modela E195-E2 koji će nadopuniti flotu prevoznika i dati mu nove mogućnosti za rast u narednim godinama. Binter će avione iz nove početi da dobija u novembru naredne godine kada će u flotu doći 2 Embraera E195-E2. U decembru bi trebalo da dođe još toliko aviona dok se poslednja letelica očekuje u aprilu 2024. godine.

„Iskustvo stečeno godinama potvrđuje odličnu ocenu koju naši putnici daju o ovom modelu aviona, koji se odlično uklapa u Binterove najduže rute i one sa najvećim brojem putnika, a dolazak novih mlaznjaka omogućiće nam da proširimo ponudu ruta i destinacija koje trenutno imamo,“ izjavio je generalni koordinator kompanije Santiago Guerra.

Kompanija Binter Canarias ima flotu od 5 ATR72-500, 22 ATR72-600 i 5 E195-E2. Prevoznik uglavnom obavlja domaće letove sa Kanarskih ostrva, ali leti i ka nekoliko međunarodnih destinacija u Francuskoj, Italiji, Severnoj Africi i Portugalu.

Foto: Embraer

03.12.2022.