Bergamo dobija 12 novih linija ove zime

Vesti - iz - avijacije

Aerodrom Milano Bergamo će ove zimske sezone dobiti dvanaest novih linija ka osam evropskih zemalja. Nove linije je najavilo nekoliko avio-prevoznika a najveći broj ruta uvode niskotarifni Ryanair i moldavska start-up kompanija HiSky. Irski prevoznik će svoju bazu u Milanu povezati sa gradovima kao što su Helsinki, Stokholm, Tuluz, Liverpul i Birmingem dok će u isto vreme obnoviti linije ka Dizeldorfu (Weeze) i Harkovu.

HiSky će ove zime otvoriti potpuno nove linije ka Kišinjevu, Baja Mareu i Targu Murešu koje su prvenstveno namenjeni rumunskoj i moldavskoj dijaspori. LCC će svaku liniju opsluživati sa po dva nedeljna leta nudeći ukupno 14000 sedišta tokom zimske sezone.

Druge avio-kompanije će takođe otvoriti nove rute ka Lombardiji. Aerodrom Il Caravaggio Orio al Serio International će dobiti novu liniju easyJet-a ka Londonu Gatwick dok će norveški start-up Flyr povezati Milano sa vazdušnom lukom Oslo. Španski Vueling će takođe leteti sa Bergama i to na novoj liniji ka aerodromu Pariz Orly.

„Oporavak saobraćaja i obnova naše mreže je u toku, a kako nastavljamo da izlazimo iz krize u poslednjih 18 meseci, veoma smo ponosni što dočekujemo nove avio-kompanije i rute. Ovi dodaci našoj mreži pokazuju našu posvećenost da ponudimo veći izbor, dok smo takođe razvili naše objekte kako bismo osigurali da samo smo spremni za potpuni oporavak i proširenje. Naš novi aerodromski terminal je sada završen, uz dodatak šest gejtova, traka za prtljag i dodatnu maloprodajnu ponudu,“ izjavio je direktor za komercijalnu avijaciju aerodroma Bergamo Giacomo Cattaneo.