Evropa

Belavia dobila prvi Embraer E195-E2

Nacionalni avio-prevoznik Belorusije je juče dobio svoj prvi Embraer E195-E2. Primopredaja prvog od ukupno 3 naručena aviona se održala u krugu fabrike u Brazilu. Belaviin Embraer nove generacije može da primi 125 putnika u biznis i ekonomskoj klasi. Kompanija je saopštila da će nova letelica saobraćati na linijama iz Minska ka Londonu, Barseloni, Nur Sultanu, Minhenu, Parizu, Sočiju i Amsterdamu.

“Putnici Belavije vole našu trenutnu flotu Embraera i nadam se da će sledeću generaciju E2 voleti još više. E2 nudi Belaviji niže operativne troškove, kao i najmanji uticaj na životnu sredinu. U kompaniji Belavia volimo da našu flotu održavamo mladom i svežom; dodavanjem E195-E2 možemo da prevezemo više putnika, dalje, u većoj udobnosti i efikasnije. E2 je savršeno prilagođen.” izjavio je izvršni direktor Belavie Anatoly Gusarov.

“Sjajno je pozdraviti još jednog avio-prevoznika u porodici E2 operatora. Kako aviokompanije pojačavaju svoje operacije, E195-E2 je savršeno pozicioniran na pravim rutama, NA kojima su ranije saobraćali uskotrupci, zadržavajući frekvencije i prilagođavajući kapacitete novim nivoima. Radujemo se budućoj podršci kompaniji Belavia dok nastavljaju da unapređuju svoju ponudu za svoje putnike.” rekao je Cesar Pereira, potpredsednik Embraera za Evropu, Bliski istok i Afriku.

22.12.2020.