Austrian Airlines će koristiti sedišta Hainana

Kompanija Austrian Airlines će početkom naredne godine postati korisnik Boeingovih Dreamliner aviona, a prvi primerci za ovu avio-kompaniju dolaze iz matične Lufthanse. Međutim, iako avioni stižu iz nemačke avio-kompanije, oni neće imati kabinu Lufthanse već sedišta Hainan Airlinesa za koga su ove letelice prvobitno bile namenjene. Lufthansa trenutno koristi sedišta Hainana u svojim Boeinzima 787 te će ovakav proizvod naslediti i austrijski prevoznik.

Pre ulaska u službu Austrian Airlinesa, kabina će pretrpeti blage modifikacije kako bi se kolor šema sedišta uklopila u vizuelni identitet novog korisnika. Još uvek se ne zna do kada će avioni Austrian Airlinesa koristiti sedišta kineskog prevoznika ali iz Lufthanse poručuju da će se kabina promeniti „ukoliko to bude bilo potrebno“ na nekom od većih servisa koji u budućnosti sleduju floti Dreamlinera.

Na tržištu trenutno vlada manjak kapaciteta za proizvodnju i ugradnju novih sedišta te je veoma teško da se u korišćene avione instalira potpuno novi proizvod. Zbog toga neke avio-kompanije koje su nabavile avione prvobitno namenjene drugim prevoznicima privremeno koriste sedišta inicijalnih kupaca.

21.05.2023.