Atina dobila još jednu liniju za Njujork: Norse Atlantic povezuje Grčku i SAD

Norse Atlantic

Norveška niskotarifna avio-kompanija Norse Atlantic Airways pokrenula je juče letove između Atine (ATH) i aeorodroma Džon F. Kenedi u Njujorku (JFK).

Inauguralni let na ruti između najvećih gradova Grčke i SAD obavljen je Boeingom 787-9, a celo putovanje trajalo je nešto ispod deset sati. Norse Atlantic obavljaće saobraćaj između grčke prestonice i Velike jabuke pet puta nedeljno.

Na aerodormu u Atini je povodom otvaranje nove linije organizovan,a i specijalna proslava. Kako je obeležen ovaj događaj možete pogledati na video snimku objavljenom na Facebook stranici aerodroma Atina:

Norse Atlatic Airways postao je peti prevoznik koji obavlja letove između Atine i Njujorka. Pored niskotarifne avio-kompanije, na ovoj relaciji saobraćaju još i United Airlines, Delta Air Lines, American Airlines ali i Emirates. Do aerodroma Džon F. Kenedi lete Delta i American dok Emirates i United povezuju Atinu sa vazdušnom lukom Njuark (EWR).

Njujork nije jedini grad u SAD koji ima direktnu vezu sa glavnim gradom Grčke. Do Atine stiže se i letovima iz Atlante, Vašingtona, Čikaga, Filadelfije i Bostona, pokazuju podaci servisa za praćenje letova FlightRadar24. Atina takođe ima direktne letove i ka Torontu i Montrealu.

Foto: Norse

31.01.2024.