Severna Amerika

Arajet naručio 20 Boeinga 737 MAX

Foto: Boeing

Niskotarifna avio-kompanija Arajet iz Dominikanske Republike naručila je 20 novih Boeinga 737 MAX i to u verziji -8. Vest o nabavci uskotrupaca kompanija je saopštila na današnjoj ceremoniji povodom početka prvih operacija. Pored 20 Boeinga 737 MAX, Arajet je obezbedio još 15 opcija za isti tip aviona koje može da iskoristi u bilo kom trenutku.

Kompanija već koristi jedan 737 MAX koji joj je isporučen početkom marta a drugi avion bi trebao da stigne u flotu Arajet-a u narednim nedeljama. Prevoznik iz Santo Dominga planira da poveže Dominikansku Republiku sa svim značajnim destinacijama u Severnoj i Južnoj Americi. Arajet je već obezbedio prava za obavljanje putničkih letova ka: Kanadi, SAD, Kubi, Kolumbiji, Meksiku i drugim zemljama u tom delu sveta.

„Efikasan Boeing 737 MAX, zajedno sa finansijskom i operativnom podrškom naših partnera u Griffin i Bain Capital, daje nam čvrstu osnovu neophodnu da omogućimo letove po pristupačnim cenama putnicima u regionu. Ovi partneri veruju u našu viziju i vide istu svetlu budućnost za ovo tržište i šire. Ceo tim je bio oduševljen što je naš prvi avion stigao u Santo Domingo pre nekoliko dana, a mi smo željni da proširimo našu flotu sa još ovih neverovatnih mlaznjaka u narednim mesecima,“ poručio je osnivač i CEO kompanije Pacheco Mendez.

Foto: Boeing

14.03.2022.