AOC Jet Airwaysa istekao, budućnost kompanije neizvesna

Indijska avio-kompanija Jet Airways koja je bankrotirala 2019. godine, a koje je u međuvremenu dobila novog vlasnika ponovo ima nesigurnu budućnost. Naime, na sajtu Generalnog direktorata civilnog vazduhoplovstva (DGCA) stoji da je AOC Jet Airwaysa istekao 19. maja ove godine te kompanija više nema pravo da započne putničke letove. Pored toga, jedini avion u floti avio-kompanije, Boeing 737-800 registrovan pod oznakom VT-SXE je već mesecima parkiran i ne leti od avgusta prošle godine.

Ono što dodatno komplikuje stvari za problematičnog prevoznika je i činjenica da je visoki menadžment napustio Jet Airways. Sanjiv Kapoor je početkom ovog meseca otišao sa mesta izvršnog direktora Jet Airwaysa i prešao u saudijsku nacionalnu avio-kompaniju Saudiu na poziciju savetnika direktora.

Iako su planovi za Jet Airways bili veoma ambiciozni, budućnost kompanije izgleda veoma neizvesno. Ostaje da se vidi hoće li konzorcijum Jalan Kalrock koji je preuzeo Jet Airways sredinom 2021. godine uspeti da prebrodi krizu i konačno reaktivira nekada snažnu avio-kompaniju.

23.05.2023.

Ostavi komentar

Ovo veb mesto koristi Aksimet kako bi smanjilo nepoželjne komentare. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.