Američki Avelo otvara šestu bazu

Foto: Avelo Airlines

Američka niskotarifna startap kompanija Avelo Erlajns (Avelo Airlines) je saopštila da će otvoriti svoju šestu bazu. Naime, kompanija će svojim domom nazivati aerodrom Las Vegas na kojem planira da bazira jedan avion već 7. septembra ove godine. Radi se Boingu 737-700 sa 147 sedišta u jednoklasnoj putničkoj konfiguraciji.

Avelo trenutno obavlja samo jednu liniju ka Las Vegasu ali će se situacija od 9. meseca promeniti jer će prevoznik početi da saobraća na još 4 rute. Pored već postojeće linije za Sonome (STS) u Kaliforniji, Avelo će početi da leti za Redmond (RDM), Braunsvil – Saut Padre (BRO), Dubjuk (DBQ) i vazdušnu luku Redvud Koust – Humbolt (ACV). Radi se o veoma malim regionalnim aerodromima koji nemaju mnogo direktnih linija i koji do sada nisu imali letove ka Las Vegasu.

„Kao svetska prestonica zabave, Las Vegas je dobitna kombinacija za našu šestu američku bazu. Uzbuđeni smo zbog ekskluzivnih non-stop veza nove Avelove baze u Vegasu koje ćemo našim putnicima iz ovih pet zajednica i više ponuditi u budućnosti,“ izjavio je izvršni direktor kompanije Andrew Levy.

Pored Las Vegasa, Avelo Erlajns ima baze na aerodromima Holivud Burbank (BUR) u blizini Los Anđelesa, Orlando (MCO), Filadelfija (ILG), Rali – Daram (RDU) u Severnoj Karolini kao i na vazdušnoj luci Tvid – Nju Hejven (HVN) u Konektikatu.

Foto: Avelo Airlines

27.06.2023.