American Airlines ukida prvu klasu

Foto: Alan Wilson

Komercijalni direktor American Airlines-a Vasu Raja je saopštio da će njegova avio-kompanija ukinuti prvu klasu u široktrupnim avionima. Po rečima gospodina Raja, ne postoji dovoljno velika potražnja za prvom klasom na međunarodnim letovima American Airlines-a zbog čega je donešena odluka da se ista i ukine. On takođe dodaje da se kvalitet biznis klase American Airlines-a popravio i da će se izbacivanjem sedišta prve klase osloboditi prostor za dodatna mesta do sada drugog najvišeg razreda.

Prva klasa se trenutno može rezervisati isključivo na letovima koje obavljaju Boeinzi 777 dok drugi long-haul avioni, Boeinzi 787 u varijantama -8 i -9, nemaju ovakva sedišta. American Airlines je planirao da uvede potpuno novu „Flagship Suite“ prvu klasu na novim širokotrupcima ali i uskotrupnim Airbusima A321XLR ali se od ovih ideja sada odustalo.

Iako prva klasa više neće biti dostupna u međunarodnom saobraćaju American Airlines-a, ona će još uvek moći da se nađe na domaćim letovima unutar Sjedinjenih Američkih Država koji se obavljaju Airbusima A320.

Foto: Alan Wilson

24.10.2022.