Severna Amerika

Alaska Airlines i British Airways proširili codeshare saradnju

Kompanije Alaska Airlines i British Airways odlučile su da prošire saradnju i potpišu novi codeshare ugovor. Dva oneworld prevoznika će deliti kodove na dodatnih 16 linija iz San Franciska, Los Anđelesa i Sijetla kako bi putnici sa zapada Sjedinjenih Američkih Država mogli lakše i brže da putuju do Londona (LHR) i obrnuto.

“Uzbuđeni smo što ćemo produbiti naše partnerstvo sa British Airways-om. Putnici Alaska Airlines-a već godinama cene pristup Londonu i Evropi sa British Airways-om, a dodatni linije koje su danas najavljene učiniće ga još praktičnijim,” izjavio je viši potpredsednik za flotu, finansije i alijanse Alaska Airlines-a Nat Pieper.

Od kada je pristupila oneworld savezu, kompanija Alaska Airlines je ostvarila codeshare saradnju na dodatnih 188 ruta. Prevoznik iz Sijetla je potpisao nove ugovore o deljenju kodova sa oneworld članicama kao što su Iberia, British Airways, American Airlines, Cathay Pacific, Finnair i Qatar Airways. Šest kompanija nudi ukupno 16 dnevnih međunarodnih letova ka Sijetlu, San Francisku i Los Anđelesu čime ojačavaju mrežu Alaska Airlines-a na zapadu zemlje.

03.11.2021.