Evropa

Airbus A380 se pretvara u hotel

Jedan penzionisani Airbus A380 mogao bi uskoro da dobije novi život i postane hotel. Bivši inženjer Airbusa, Frédéric Deleuze, želi da pretvori jedan primerak A380 u ugostiteljski objekat i to na aerodromu Tuluz gde se nalazi fabrika najvećeg evropskog proizvođača aviona. Novi hotel bi trebao da ima 31 sobu kao i dva luksuzna apartmana za najimućnije goste. Oni koji budu odsedali u ovom neobičnom hotelu moći će da biraju između standardnih soba, deluks smeštaja kao i već pomenutih apartmana.

Jedna od dve najprestižnije jedinice nalaziće se u kokpitu letelice dok će druga biti na kraju aviona i to na dva sprata koja će povezivati originalne stepenice Airbusa A380. Planirana je i izgradnja restorana pored samog aviona koji će sa istim biti povezan jednim mostom.

Pretvaranje starih aviona u hotele i restorane nije neuobičajeno, pogotovo kada se radi o legendarnim i nesvakidašnjim letelicama kao što je A380. Veliki broj aviona je penzionisan tokom pandemije korona virusa pa je izvesno da će se u budućnosti pojavljivati sve više ovakvih i sličnih projekata.

Foto: Frédéric Deleuze

Foto: Frédéric Deleuze

Foto: Frédéric Deleuze

Foto: Frédéric Deleuze

04.02.2022.