airBaltic prikazao još jedan avion u bojama zastave Letonije

Foto: airBaltic

Letonska avio-kompanija airBaltic je na specijalnoj ceremoniji u fabričkim halama Airbusa zajedno sa proizvođačem predstavila svoj 40. avion, novi A220-300. Svoju novu letelicu kompanija je odlučila da ukrasi bojama letonske zastave što je ovom modernom avionu dalo veoma upadljiv izgled.

„Pre više od šest godina, airBaltic je postao globalni operater aviona A220-300. Tokom godina, ovaj tip aviona je postao okosnica naših operacija, a mi nastavljamo da budemo njegov ponosni ambasador. Ove godine su pokazale veliku saradnju i prijateljstvo između nas kao nacionalne avio-kompanije Letonije i naših partnera u Kanadi, stoga nam je drago što smo danas ovde, slaveći ovaj avion i sav posao koji smo zajedno uradili. Neverovatan je ponos i čast što je ovaj avion bude deo naše rastuće flote A220-300,“ poručio je izvršni direktor airBaltica Martin Gaus.

Najnovija letelica u floti letonskog prevoznika je registrovana pod oznakom YL-ABN i trebala bi da se pridruži avio-kompaniji početkom aprila. Za dolazak ovog aviona u Rigu se sprema i specijalna svečanost kako bi se proslavilo proširenje flote. YL-ABN će biti drugi A220-300 u floti avio-kompanije sa posebnom šemom bojenja zastave Letonije, a prva letelica koja je ofarbana u ove boje je YL-CSL.

Foto: airBaltic

11.03.2023.