airBaltic-ov A220 na azijskoj turneji

Foto: Anna Zvereva

Jedan od od Airbusa A220 iz flote letonskog airBaltic-a trenutno se nalazi na promotivnoj turneji u Aziji, saopštio je evropski proizvođač aviona. Naime, letelica sa registracionom oznakom YL-ABH zajedno sa delegacijom Airbusa obavlja demonstracione letove za potencijalne kupce iz istočne i jugoistočne Azije ali i Australije. Nakon nedavne ceremonije u Sidneju tokom potpisivanja ugovora za kupovinu 52 Airbus aviona, airBaltic-ov A220 se zaputio i ka drugim destinacijama.

Regionalni avion trenutno se nalazi u Singapuru gde će se obaviti prezentacija za avio-kompanije zainteresovane za ovaj tip aviona. Kao i u Australiji, očekuje se da će Airbus obaviti i promotivne letove kako bi predstavnici kompanija stekli bolji utisak o Airbusovom uskotrupcu. Nakon Singapura, Airbusova delegacija će sa YL-ABH posetiti Vijetnam i Japan.

Airbus A220 nije naročito popularan među prevoznicima iz Azije i do sada su ovaj avion naručilo svega dve avio-kompanije. Evropski proizvođač je svoj regionalni avion prodao Iraqi Airways-u i Korean Air-u dok su se u susednoj Okeaniji za A220 odlučili samo Qantas i Air Vanuatu.

Foto: Anna Zvereva

04.05.2022.