Evropa

airBaltic organizuje “letove ka nigde”

Letonski prevoznik airBaltic planira da uvede “let ka nigde” po uzoru na mnoge kompanije koje su već organizovale ovakve događaje. Baltička avio kompanija, koja ove godine slavi svoj 25 rođendan, će ovaj let obaviti 25. oktobra sa svojim modernim avionom Airbus A220. Predviđeno je da avion poleti iz Rige i obavi 90-minutni let iznad Baltičkog mora i Letonije nakon čega bi se vratio na isti aerodrom.

Putnici na ovom neobičnom letu će imati priliku da probaju tradicionalna letonska jela pripremljena po specijalnom receptu iz 1937. godine. Iz airBaltica kažu da će se avion u jednom trenutku, ako to vremenski uslovi dozvole, spustiti na 1000 metara visine kako bi putnici imali što bolji pogled. Karte za ovaj let koštaju 159 evra i mogu se kupiti na sajtu turističke agencije Balt-Go.

“Jasno je da ljudima nedostaje iskustvo putovanja i letenja. Cenimo inicijativu agencije Balt-Go koja organizuje ove letove koji će putnicima omogućiti da uživaju u najboljem što letenje može da pruži. ” izjavio je izvršni direktor airBaltica Martin Gauss.

13.10.2020.