Evropa

airBaltic najavio još tri nove linije

Letonska nacionalna avio-kompanija airBaltic saopštila je da pokreće tri nove linije tokom predstojeće letnje sezone. Aerodrom Riga će krajem aprila i početkom maja dobiti direktne linije ka tri evropske destinacije: Malti, Jerevanu i Bakuu. Letovi ka prestonicama Azerbejdžana i Jermenije startuju 1. maja dok je prvi let za Maltu zakazan dan ranije, tačnije 30. aprila ove godine.

airBaltic će obavljati jedan nedeljni let na liniji za Maltu dok će ka destinacijama na Kavkazu leteti dva puta nedeljno. Kao i nedavno najavljena linija za Batumi, nove rute su sezonskog tipa i biće ukinute na kraju letnje sezone. Karte za planirane letove mogu se kupiti na zvaničnom sajtu airBaltic-a.

„Kako se turistički sektor oporavlja, ponovo smo u mogućnosti da našim putnicima ponudimo više mogućnosti za putovanja. Nismo leteli za Maltu ili Baku od 2019. godine i uzbuđeni smo što ćemo se vratiti. Pre pandemije smo planirali da pokrenemo letove za Jerevan, sada možemo da ponudimo letove za i iz jermenske prestonice,“ izjavio je izvršni direktor kompanije Martin Gauss.

21.02.2022.