airBaltic i Airbus promovišu A220 u jugoistočnoj Aziji

air Baltic

Kompanija Airbus je započela novu turu po jugoistočnoj Aziji u cilju promovisanja svog regionalnog aviona, modela A220. Proizvođač je za ovu svrhu uzeo jedan A220 iz flote airBaltica, a radi se o potpuno novoj letelici sa registracionom oznakom YL-ABO koja je proizvedena u aprilu ove godine.

YL-ABO je u subotu već obavio svoj prvi let na ovogodišnjoj promotivnoj turi i to iz Rige ka Šardži u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tamo nije bilo predviđeno duže zadržavanje te je nakon dopune gorivom avion nastavio svoj put ka jugoistoku kontinenta.

Prvo bitno zaustavljanje za Airbusov regionalni avion je bilo na aerodromu Don Mueang International (DMK) u Bangkoku gde je avion prezentovan potencijalnim kupcima. Nakon Tajlanda, Airbus je nastavio svoju promotivnu kampanju u Maleziji, odnosno na aerodromu Kučing gde su predstavnici zainteresovanih avio-kompanija ponovo mogli da se upoznaju sa ovim avionom. Poslednja destinacija za airBalticov avion je bila vazdušna luka Langkavi na koju je A220 sleteo danas. Nakon promotivnih aktivnosti na ovom arhipelagu, Airbus A220 će se vratiti u Letoniju.

22.05.2023.

Ostavi komentar