AirAsia X vraća prizemljene avione

Oporavak vazduhoplovne industrije nastavlja se i u Aziji, a jedan od najvećih prevoznika u tom delu sveta najavio je veliku ekspanziju. Kompanija AirAsia X, ćerka kompanija firme AirAsia, saopštila je da će do kraja ove godine pokrenuti tri nove long-haul destinacije u Evropi i Aziji. Naime, prevoznik bi uskoro trebao da poveže svoja glavna čvorišta u Aziji sa Londonom, Delhijem i Istanbulom, a ovi letovi će najverovatnije biti pokrenuti iz Kuala Lumpura.

„U narednim mesecima ponovo ćemo aktivirati više aviona da bismo se vratili na popularna odredišta za odmor  u Australiji, Južnoj Koreji, Japanu i Saudijskoj Arabiji. Uskoro ćemo takođe po prvi put pokrenuti nove letove do Balija i uzbudljivije nove linije do Istanbula, Dubaija i Londona, koje će startovati do kraja godine,“ poručio je izvršni direktor kompanije Tony Fernandes.

Iako trenutno ima 11 Airbusa A330 i koristi svega 5 primeraka, niskotarifni prevoznik iz avzije se nada da će već u prvoj polovini 2023. povećati flotu na čak 15 aviona. Nove letelice su preko potrebne ovoj kompaniji kako bi mogla da uvede nove linije i poveća frekvencije na postojećim long-haul rutama.

24.08.2022.