Evropa

Air Transat se vraća u Evropu

Kanadska avio-kompanija Air Transat planira da obnovi skoro sve linije ka Evropi naredne letnje sezone. Prevoznik iz Kvebeka će se kao i do sada fokusirati na linije iz svoje glavne baze u Montrealu koju će povezati sa ukupno 18 gradova na Starom kontinentu. Popularne destinacije kao što su Atina, Barselona, London, Pariz, Lisabon, Madrid, Tuluz, Venecija i druge će ponovo biti dostupne putnicima iz Monterala. Pored starih, Air Transat najavljuje i uvođenje nove linije između Montreala i Amsterdama sa ukupno tri nedeljna leta.

Ni najveći kanadski aerodrom, Toronto Pearson, neće biti zapostavljen u mreži Air Transata. Za leto 2022. godine je predviđeno obnavljanje 13 linija iz Torontoa dok će ruta sa najvećim brojem polazaka biti ona ka Londonu. Air Transat će takođe leteti i sa aerodroma Kvebek Siti koji dobija novu liniju ka Londonu uz već postojeću rutu ka francuskoj prestonici. Treba napomenuti da u Air Transatovoj mreži iz Montreala dominiraju linije ka gradovima u Francuskoj dok se putnicima iz najvećeg kanadskog grada uglavnom nude destinacije u engleskom govornom području.

„Aktivno obnavljamo našu mrežu sa modernom i raznovrsnom flotom koja će nam omogućiti da zadovoljimo povećanu potražnju koja se očekuje 2022. Vratićemo se na skoro sve destinacije koje smo opsluživali pre pandemije, pored toga što ćemo kanadskim putnicima ponuditi nove destinacije,“ izjavio je izvršni direktor Air Transata Annick Guérard.

13.11.2021.