Evropa

Air Transat obnavlja letove ka francuskim gradovima

Kanadska avio-kompanija Air Transta saopštila je da će ovog proleća obnoviti linije između svoje glavne baze, aerodroma Montreal, i nekoliko francuskih gradova. Prevoznik je najavio da će pored linije za Marsej koju je obnovio pre nekoliko dana, ponovo saobraćati i ka Bordou, Lionu, Nantu, Nici i Tuluzu a u planu je i dupliranje frekvencija na ruti između Montreala i Pariza. Air Transat će ka većini navedenih destinacija saobraćati četiri do pet puta nedeljno mada će na linijama ka Nici i Nantu imati manje polazaka, dva i tri respektivno.

Pored Montreala, Kvebek Siti i Toronto će takođe moći da računaju na letove Air Transata. Tako će najveći kanadski grad imati četiri nedeljna leta ka Parizu dok će Kvebek Siti i Grad Svetlosti biti povezani sa tri polaska nedeljno. Air Transat bi u vrhuncu letnje sezone trebao da obavlja čak 43 nedeljna leta između Francuske i Kanade.

Zanimljivo je i to što će na nekim linijama između Montreala i francuskih gradova saobraćati uskotrupni avioni. Iako se radi o dugačkim, transatlantskim letovima, kompanija će na takvim linijama uposliti mali Airbus A321neo u verziji LR sa produženim dometom. U ovom avionu može da se smesti čak 199 putnika a 12 mesta rezervisano je za klijente u biznis klasi.

10.04.2022.