Okeanija

Air New Zealand obnavlja međunarodne linije i aktivira B777

Kompanija Air New Zealand saopštila je da će u naredne dve nedelje obnoviti čak 14 međunarodnih linija sa ciljem da do 9. jula dostigne 60% pretpandemijskih kapaciteta na internacionalnim rutama. Tri četvrtine linija biće obnovljeno do 9. jula, a iz kompanije posebno ističu važnost povratka na svhih devet australijskih aerodroma koje su opsluživali pre pandemije korona virusa. Air New Zealand se do danas vratio na ukupno 40 linija, 20 međunarodnih i još toliko domaćih dok će se za dve nedelje ukupan broj ruta povećati na 48.

Kako bi uspeo da odgovori na povećanu potražnju i planirani obim saobraćaja, prevoznik će aktivirati Boeinge 777 koji se nalaze u skladištu od početka 2020. godine. Air New Zealand ima 14 Boeinga 777 u verzijama -200ER i -300ER, a prvi od ovih aviona vratio se u saobraćaj u februaru ove godine i do sada je obavljao isključivo teretne letove.

Veoma su male šanse da kompanija aktivira celokupnu flotu do kraja ove godine ali se može očekivati da će nekoliko Boeinga 777 ipak napustiti skladište. Do tada će okosnica širokotrupne flote biti 14 Boeingovih Dreamliner-a koji lete na long-haul linijama sa Novog Zelanda.

27.06.2022.