Fleš Region

Air Montenegro spaja Crnu Goru sa 14 destinacija

Nacionalna avio-kompanija Crne Gore za godinu je skoro utrostručila broj destinacija sa kojima povezuje Crnu Goru. Air Montenegro sada spaja Crnu Goru sa 14 destinacija, računajući i redovne čarter linije. Tako mrežu sada čine letovi ka Parizu, Nantu, Lionu, Cirihu, Frankfurtu, Kopenhagenu, Ljubljani, Beogradu, Pragu, Banja Luci, Istanbulu, Tel Avivu, Katovicama, Jerevanu.

Povećanje broja destinacija, kako objašnjavaju iz nacionalne avio-kompanije, prati otvaranje i razvijanje novih tržišta, a samim tim i prevoz većeg broja putnika i turista koji dolaze u Crnu Goru. Za prvih 6 mjeseci ove godine avioni Air Montenegra prevezli su više od 126.000 putnika , dok se očekuje da će se taj broj povećavati, naročito tokom glavne ljetnje sezone.

„U odnosu na prošlu godinu, kada smo zbog epidemijske situcije i zatvorenih granica, bili orijentisani na razvoj regionalnog tržišta, ove godine otvaramo i razvijamo nova. Već od maja imamo tri francuske destinacije, od juna letimo za Prag, kao i za Cirih i Kopenhagen. Pored letova iz Tivta za Istanbul, uveli smo i dodatnu liniju za ovaj grad iz Podgorice i obje bilježe odličnu popunjenost. Realizujemo i brojne čarter letove za Tel Aviv, Bratislavu, Jerevan, a uskoro letimo i za Kairo. Pored kompleksne situacije u avio-industriji i brojnih problema na velikom broju aerodroma, prošlog mjeseca smo ostvarili više od 450 letova“, rekla je Dragana Frantov Nikolić, vršiteljka dužnosti izvršne direktorice Air Montenegra.

Izvor: Air Montenegro

12.07.2022.