Air Montenegro nosilac IOSA sertifikata

Air Montenegro

Podgorica, 22. novembar – Nacionalnoj avio-kompaniji Crne Gore Air Montenegro uručen je IOSA sertifikat, kojim se procenjuje i potvrđuje uspešno ispunjavanje sigurnosnih i bezbednosnih standarda u avio-industriji.

IOSA sertifikat izdaje Međunarodna asocijacija avio-prevozilaca (IATA). Nakon složene i detaljne provere rada kompanije i organizacije poslovanja, Air Montenegro ispunjava sve propisane standarde za dobijanje ovog sertifikata.

„Reč je o globalnom, međunarodno priznatom sistemu koji je uporediv na svetskom nivou. Strogi standardi koje propisuje ovakav sertifikat potvrda su visokog stepena sigurnosti i bezbednosti, ali i kvaliteta u poslovanju naše kompanije“, saopšteno je iz kompanije Air Montenegro. 

IATA kontinuirano radi na daljem unapređenju i razvoju ovih standarda, obavezujući nosioce IOSA sertifikata da svake dve godine prolaze sve strožu reviziju. 

„Nacionalni avio-prevoznik ostaje istrajan da kako danas, tako i u buduće primenjuje najveće standarde i prati najsavremenije trendove u avijaciji“, zaključuju iz kompanije.

Izvor: Air Montenegro

22.11.2022.