Fleš Region

Air Montenegro: 16 destinacija i preko 230 000 prevezenih putnika

Od januara ove godine do danas, Air Montenegro je prevezao preko 230 000 putnika i ostvario rast od 150% u odnosu na prošlogodišnju letnju sezonu. 

I pored nestabilnog tržišta, epidemije, dešavanja u Ukrajini i brojnih izazova u avio-saobraćaju širom Evrope, Air Montenegro je uspeo da za godinu dana utrostruči broj destinacija sa kojima spaja Crnu Goru. Dinamičnom rastu kompanije i značajnom povećanju broja prevezenih putnika doprinelo je i iznajmljivanje aviona većeg kapaciteta.

Ove sezone, Air Montenegro, računajući i redovne čartere, povezuje Crnu Goru sa 16 različitih destinacija među kojima su: Pariz, Nant, Lion, Cirih, Frankfurt, Kopenhagen, Ljubljana, Beograd, Prag, Banja Luka, Istanbul, Tel Aviv, Katovice, Jerevan, Bratislava, Kairo…dok su u toku pregovori sa turoperatorima i pripreme za sljedeću letnju sezonu kojim nacionalni avio-prevoznik želi da otvori i neka nova tržišta. 

„Da bi u potpunosti bili spremni da odgovorimo na veliki broj zahteva turoperatora za sljedeću sezonu i proširimo flotu, potrebno je da se pre svega zadovolje određeni uslovi. Dalji razvoj tržišta i ostvarivanje većeg broja linija umnogome će zavisiti i od potpisivanja bilateralnih sporazuma za vazdušni saobraćaj koje bi omogućilo, otvaranje redovnih linija i realizaciju većeg broja letova ka tržištima koja su nam važna poput: Izraela, Jermenije, Egipta, Saudisjke Arabije, Gruzije…Neophodna je marketing strategija na državnom nivo u kojoj bi, pored nacionalne avio-kompanije, bile uključene NTO i sva relevantna ministarstva“ istakla je Dragana Frantov Nikolić, vršiteljka dužnosti izvršne direktorice Air Montenegro.

Razvoj novih tržišta, na čemu Air Montenegro konstantno radi, kao i strateško planiranje na nivou Države doprinijeće da, umesto sadašnjih par mjeseci, turistička sezona traje znatno duže.

Izvor: Air Montenegro

29.08.2022.