Okeanija

Air Mauritius se vratio u Australiju

Kompanija Air Mauritius je saopštila da se nakon dve godine pauze konačno vratila na australijsko tržište, odnosno u grad Pert. Prevoznik sa Mauricijusa je danas i zvanično obnovio letove između aerodroma Port Luis i Perta, svoje jedine destinacije u Okeaniji koja je bila ukinuta na početku pandemije korona virusa. Prvi let nakon duge pauze obavio je Airbus A330-900neo registrovan pod oznakom 3BNBU koji je u toplu Australiju stigao u 09:10 po lokalnom vremenu.

Avion je proveo 4 sata na zemlji pre nego što je krenuo nazad za Mauricijus, a ceo let bi trebao da traje oko 7 sati. Iz Air Mauritius-a poručuju da će leteti ka Pertu svakog utorka i subote dok su povratni letovi zakazani za sredu i nedelju.

„Ova nova ruta će nam takođe omogućiti da obezbedimo povezanost putnicima od Australije do Mauricijusa i ostatka sveta. Direktna veza ne samo da predstavlja najbolji i najbrži način putovanja na Mauricijus, već i omogućava putnicima da iskoriste međunarodnu mrežu Air Mauritius-a i dosegnu do destinacija u Africi, Evropi, Aziji i ostrvima u Indijskom okeanu,“ poručio je komercijalni direktor kompanije Laurent Recoura.

Air Mauritius je prvi put započeo direktne letove za Australiju u decembru 1991. godine i saopštio je planove za obnavljanje linije u aprilu 2022, više od dve godine otkako su letovi obustavljeni zbog pandemije COVID-19.

Foto: Sergey Kustov

02.11.2022.