Air India zapošljava preko 5000 novih radnika

Foto: Airbus/Christian Brinkmann

Indijski nacionalni avio-prevoznik koji je pre samo nekoliko dana naručio 470 novih aviona planira da poveća radni kolektiv i zaposli nekoliko hiljada novih radnika. Air India je saopštila da će u 2023. godini zaposliti 900 novih pilota i čak 4200 kabinaca kako bi mogla da isprati planirani tempo rasta.

„Kabinsko osoblje, koje će biti regrutovano iz cele zemlje, proći će 15-nedeljni program dajući im veštine pružanja pomoći i usluge i biće obučenio da ilustruje najbolje od indijskog gostoprimstva i kulture Tata Grupe,“ navodi se u saopštenju avio-kompanije

„Uz značajnu narudžbu aviona koja je objavljena ranije ovog meseca, više letova na međunarodnim i domaćim mrežama i ponovno usklađivanje domaćih ruta sa AIX connect, kabinsko osoblje će igrati presudnu ulogu u oblikovanju sadašnjosti i budućnosti Air India grupr. Dodavanje novih talenata će takođe ubrzati tempo kulturne transformacije u Air India-i, što je sastavni deo našeg Vihaan.AI programa transformacije. Takođe želimo da pojačamo zapošljavanje pilota i inženjera održavanja,“ poručio je Sandeep Verma, šef kompanije za usluge na letu.

Air India je već obavila jednu veliku regrutaciju u prethodnom periodu i na sajtu kompanije se ističe da je od maja 2022. do februara 2023. godine zaposleno čak 1900 kabinaca.

Foto: Airbus/Christian Brinkmann

25.02.2023.