Air India pojačava saobraćaj ka SAD

Nakon što je odlučila da proširi flotu aviona sa novim širokotrupcima, indijska nacionalna avio-kompanija odlučila je da poveća broj ndeljnih letova ka Sjedinjnim Američkim Državama. Najavljeni Boeinzi 777-200 koji počinju da dolaze od decembra uskoro će se naći na popularnim linijama između indijskih i američkih gradova, a kompanija će po prvi put na ovim rutama ponuditi premium ekonomsku klasu.

Air India će otvoriti nove linije iz Mumbaja ka aerodromima San Francisko i Njujork JFK ali datum početka ovih letova kao ni frekvencije na ovim rutama još uvek nisu poznate. Kompanija će takođe krajem oktobra obnoviti liniju između Bengalurua i San Franciska i na ruti su planirana po tri nedeljna polaska.

„Ovi novi avioni, zajedno sa postojećim avionima koji se vraćaju u upotrebu, rešavaju trenutnu potrebu za većim kapacitetom i povezivanjem i označavaju snažan iskorak. Air India ima uzbudljive planove za proširenje i obnovu, od kojih su ovi novi avioni samo početak,“ izjavio je izvršni direktor kompanije Campbell Wilson.

Air India trenutno saobraća na šest linija ka SAD, a većina letova se obavlja iz Delhija. Svoj glavni hub Air India povezuje sa Čikagom, Njujorkom JFK, Njuarkom, San Franciskom i Vašingtonom dok iz Mumbaja leti samo za Njuark.

13.09.2022.