Air India najavila veliku long-haul ekspanziju

Indijski nacionalni avio-prevoznik je odlučio da obnovi nekoliko long-haul linija koje su ukinute tokom pandemije korona virusa i time proširi svoju mrežu međunarodnih destinacija. Air India će već početkom naredne godine pokrenuti 6 linija iz svoje dve najveće baze, aerodroma Delhi i Mumbaj.

Kompanija će već 1. februara startovati sa linijom Delhi – Milano (MXP) koja će se obavljati četiri puta nedeljno. Nakon otvaranja linije za italijanski grad, startovaće rute Delhi – Beč i Delhi – Kopenhagen 18. februara i 1. marta respektivno, a između ovih gradova će biti po tri nedeljna leta. Na svim novim linijama će saobraćati Boeinzi B787-8 u kojima može da se smesti 256 putnika.

Air India planira ekspanziju i iz Mumbaja koji bi trebao da dobije direktne linije ka Parizu (CDG), Frankfurtu i Njujorku (JFK). Red letenja za Veliku jabuku je već poznat i na sajtu Air Indie stoji da će se letovi ka najvećem gradu SAD obavljati svakodnevno Boeinzima 777-200ER. Međutim, još uvek nije poznato sa kako će se odvijati saobraćaj ka Frankfurtu i Parizu ali bi red letenja uskoro trebao biti objavljen.

„Ključni element našeg petogodišnjeg plana transformacije, Vihaan.AI, je jačanje indijske globalne mreže, povezujući velike gradove Indije sa još više destinacija. Uvođenje ovih novih direktnih letova za Njujork, Milano, Beč, Kopenhagen, Pariz i Frankfurt je još jedan korak na tom putu, koji će se ubrzavati kako se naša flota aviona širi. Radujemo se što ćemo dočekati goste i podeliti sa njima toplo indijsko gostoprimstvo Air Indie,“ izjavio je izvršni direktor kompanije Campbell Wilson.

23.11.2022.