Air India modernizuje kabine širokotrupaca za 400 miliona dolara

Indijska nacionalna avio-kompanija odlučila je da investira 400 miliona evra u preuređivanje i modernizaciju putničkih kabina svojih širokotrupnih aviona. U cilju poboljšanja korisničkog iskustva, kompanija će promeniti putničke kabine u svojim Boeinzima 777 i 787. Air Inida planira da u potpunosti promeni izgled kabina, uvede premium ekonomsku klasu, predstavi potpuno novi zabavni sistem u svim putničkim klasama.

Izvršni direktor kompanije Campbell Wilson je izjavio kako je Air India posvećena održavanju najviših standarda koji dolikuju najboljim prevoznicima sveta, priznajući da njegova firma trenutno ne ispunjava te standarde. Gospodin Wilson navodi da je plan za osvežavanje kabine pokrenut još pre nekoliko meseci ali da se tek sada ta informacija objavila. On je za Business Today izjavio da će se nove kabine sasvim sigurno svideti putnicima Air India-e.

Prema podacima sajta Planespotters.com, indijska avio-kompanija trenutno koristi 4 Boeinga 777-200, 13 B777-300ER kao i 27 Boeinga 787-9. Prvi avioni sa novom kabinom trebali bi da uđu u saobraćaj sredinom 2024. godine.

08.12.2022.