Air France-KLM aerodromom Šarl de Gol, zahteva veći broj mesta za avione

Foto: Airbus - Patrick Desrochers

Avio-kompanija Air France nezadovoljna je stanjem na aerodromu Šarl de Gol u Parizu (CDG) zbog nedostatka parking pozicija za rastuću flotu prevoznika.

Generalni direktor Air France-KLM Grupe Bendžamin Smit požalio se na najveći francuski aerodrom, odnosno njegovog operatera Aeroports de Paris (ADP). Prema njegovim rečima, na vazdušnoj luci Šarl de Gol nedostaje dovoljno avio-mostova za vazduhoplove zbog čega su određeni putnici primorani da od terminala do aviona idu aerodromskim autobusima, preneo je Yahoo Finance.

Foto: Air France

Foto: Air France

Bendžamin Smit tvrdi da se sa ADP vode svakodnevni pregovori oko raspodele parking pozicija za letelice. On je pozvao aerodrom i francuske vlasti da se pozabave unapređenjem postojećih objekata.

Kritike su bile upućene i na lokacije hangara za održavanje aviona koji su prema mišljenju Smita predaleko i da se gubi mnogo vremena na prevlaćenje letelica do istih. On je naveo da na aerodromu Šarl de Gol nedostaje dovoljan broj pripadnika granične policije kao i da je sistem za distribuciju prtljaga star.

Foto: Airbus – Patrick Desrochers

20.06.2024.