Azija

Air China sa novom bazom na aerodromu Chengdu Tianfu

Kineski nacionalni avio-prevoznik Air China saopštio je da je završio izgradnju svoje baze na novom međunarodnom aerodromu Chengdu Tianfu (TFU). Očekuje se da će najnoviji mega aerodrom u Kini biti zvanično otvoren 30.juna ove godine.

Nova baza kompanije Air China na aerodromu TFU uključuje pogon za održavanje aviona, prostor za skladištenje tereta i centar za proizvodnju hrane. Uz to, baza Tianfu kompanije Air China uključuje prateću infrastrukturu: kancelarije, hostele i hangare.

„Površina hale hangara je 14.290 kvadratnih metara, što može da zadovolji održavanje dva širokotrupna aviona Airbus A330, jednog aviona A320  ili dva aviona A350 na istoj lokaciji, a može da obezbedi i remont aviona i motora , preuređenje putničkih aviona i preuređivanje letelica “, navodi se u saopštenju avio-kompanije.

Avioprevoznik je otkrio da će teretna stanica najnovije baze kompanije Air China imati građevinsku površinu od 69.300 kvadratnih metara i da će moći da prevozi 244.500 tona tereta i pošte. Aerodrom TFU će u svom sastavu imati ukupno šest pista i četiri terminala, sa kapacitetom da opsluži približno 90 miliona putnika svake godine.

05.06.2021.