Air Canada otvorila liniju ka Dohi

Kanadska nacionalna avio-kompanija je danas otvorila novu liniju između Toronta (YYZ) i Dohe (DOH). Air Canada će leteti 3 puta nedeljno na liniji između Kanade i Katara koristeći svoj širokotrupni Boeing 787. Otvaranje nove linije je usledilo nakon potpisivanja codeshare ugovora između Air Canade i Qatar Airwaysa čime su stvoreni uslovi da kanadska kompanija započne letove. Doha je prva destinacija Air Canade na Bliskom istoku, tržištu na kome dominiraju prevoznici iz arapskih zemalja. Međutim, potpisivanjem codeshare ugovora je osiguran opstanak prevoznika na ovoj liniji. Prvi let iz Kanade su dočekali i CEO Qatar Airwaysa Akbar Al Baker kao i kanadska ambasadorka Stefanie McCollum.

„Divno je biti ovde da prisustvujem i pozdravim nastupni let kompanije Air Canada za Dohu. To je još jedan opipljiv primer rastućih komercijalnih i socijalnih veza između naše dve zemlje. Katar je važan partner za Kanadu, a povezanost koju ovi letovi pružaju još je jedna pozitivna evolucija u našim jakim bilateralnim odnosima.“ izjavila je Stefanie McCollum.

„Air Canada, jedna od najuspešnijih aviokompanija u Severnoj Americi, dodaće ogromnu vrednost proširenoj mreži Qatar Airwaysa. Kanada je strateški važno tržište za Qatar Airways, a ova ruta će dopuniti našu postojeću četvorosedmičnu liniju do Montreala i pružiti našim putnicima dodatne mogućnosti prilikom planiranja putovanja u Kanadu i iz nje.“ rekao je izvršni direktor Qatar Airwaysa Akbar Al Baker.

17.12.2020.