Afrika

Air Arabia pokreće novu kompaniju u Africi

Foto: Air Arabia

Niskotarifna avio-kompanija Air Arabia uskoro bi trebala da pokrene novu podružnicu u Africi. Naime, Air Arabia će zajedno sa sudanskim konglomeratom DAL Grupom otvoriti novu avio-kompaniju u zemlji koja će nositi naziv „Air Arabia Sudan“. Baza novog prevoznika biće na aerodromu Kartum u glavnom gradu Sudana i odatle će pokrenuti linije ka Africi i Bliskom istoku. Detalji zajedničkog poduhvata Air Arabia-e i DAL Grupe još uvek nisu otkriveni ali će informacije o floti, destinacijama i usluzi novog prevoznika uskoro biti objavljene, obećavaju dve strane.

„Mi u Air Arabia Grupi smo oduševljeni što smo započeli partnerstvo sa DAL Grupom na ovom zajedničkom poduhvatu za lansiranje novog sudanskog niskotarifnog prevoznika. Uvereni smo da će Air Arabia Sudan dodati značajnu vrednost sektoru vazdušnog saobraćaja Sudana i direktno doprineti rastu lokalne ekonomije i razvoju sektora putovanja i turizma. Zahvaljujemo DAL Grupi i Sudanskoj upravi za civilno vazduhoplovstvo na poverenju i radujemo se što ćemo zajedno raditi na razvoju nove avio-kompanije, koja će služiti kao nova niskotarifna opcija za putovanje avionom za zemlju,“ izjavio je predsedavajući arapskog prevoznika šeik Abdullah Bin Mohamed.

Povezanost Sudana sa zemljama u okruženju je veoma loš, a putnici koji žele da dosegnu do ove afričke zemlje imaju svega nekoliko opcija za putovanja. Glavnu vezu sa ostatkom sveta ovaj aerodrom ostvaruje sa prevoznicima kao što su Turkish Airlines, Ethiopian Airlines, Saudia i Emirates koji održavaju letove ka svojim glavnim čvorištima u Istanbulu, Adis Abebi, Džedi i Dubaiju respektivno. Pokretanje nove avio-kompanije značilo bi i otvaranje i većeg broja novih direktnih linija ka Africi i Bliskom istoku što bi dalo zamajac nedovoljno razvijenoj sudanskoj vazduhoplovnoj industriji.

Foto: Air Arabia

24.09.2022.