Južna Amerika

Aerolíneas Argentinas prizemljen zbog dojave o bombi

U subotu je let Aerolineas Argentinas iz Buenos Ajresa za Ushuai preusmeren na Comodoro Rivadaviu zbog pretnje bombom. Avion je bezbedno sleteo, a nakon detaljne pretrage nije pronađen nikakav eksploziv. Avion se vratio u Buenos Ajres, dok su putnici nastavili put za Ushuai u zamenskom avionu.

Prema argentinskom listu Clarin, pretnja bombom došla je pozivom iz hitne pomoći La Plate koji se nalazi na oko 52 km od argentinske prestonice. Let je preusmeren na međunarodni aerodrom Comodoro Rivadavia (CRD) u provinciji Čubut, a po sletanju u 07:40, avion je usmeren na udaljeni deo aerodroma. Sačekali su ga vatrogasna služba, aerodromska policija (PSA), brigada za eksplozive i članovi Nacionalne uprave za civilno vazduhoplovstvo (ANAC).

Aktiviran je protokol za hitne slučajeve, uključujući zatvaranje aerodroma i pozivanje brigade za eksplozive pokrajinske policije Čubut i hitnih službi. Putnici su proveli oko devet sati na zemlji u Comodoru, da bi na kraju na odredište poleteli u 16:25 zamenskim avionom.

24.07.2022.