Azija

Aeroflot ukida liniju ka Šri Lanci

Foto: Sergey Kustov

Nakon što je Šri Lanka zaplenila Aeroflotov Airbus A330, ruska nacionalna avio-kompanija odlučila je da prekine sve letove ka ovoj azijskoj zemlji. Redovna linija između Moskve i Kolomboa se ukida, a prevoznik je poslao dva aviona u Šri Lanku kako bi prevezao zaglavljene putnike kući. Repatrijacioni letovi sa oznakom SU288 obavljeni su 4. i 5. juna i za sada se ne planiraju novi polasci.

„Aeroflot trenutno obustavlja komercijalne letove za Kolombo zbog nepouzdane situacije u pogledu nesmetanih letova avio-kompanije za Šri Lanku. Privremeno je obustavljena prodaja karata za letove za Kolombo,“ poručuju iz ruske kompanije.

Šrilankanski sud zaplenio je Aeroflot-ov Airbus A330-300 prošlog četvrtka nakon što je irska lizing kuća kojoj ova letelica pripada zatražila svoj avion nazad. Airbus A330 koji je do nedavno bio registrovan pod oznakom VQ-BMY, a sada se vodi pod registracijom RA-73702, još uvek se nalazi u glavnom gradu Šri Lanke i najverovatnije će biti uskladišten na nekom drugom aerodromu dok lizing kuća ne pronađe novog korisnika.

Foto: Sergey Kustov

05.06.2022.