Azija

Aeroflot ponovo leti za Šri Lanku

Ruska nacionalna avio-kompanija Aeroflot ponovo je počela da saobraća na liniji između Moskve i Kolomba nakon četiri meseca pauze. Prvi let između ruske i šrilankanske prestonice je obavljen 9. oktobra, a kompanija je najavila da će na ruti imati ukupno dve nedeljne frekvencije sa tendencijom povećanja u budućnosti.

Aeroflot je početkom juna ove godine najavio obustavu komercijalnih letova za Šri Lanku nakon što su vlasti u toj ostrvskoj zemlji zaplenile jedan Airbus A330. Naime, radilo se o avionu koji je bio u vlasništvu strane lizing kuće i koji je Ruska Federacija ilegalno preregistrovala nakon početka rata zbog čega je vlasnik zatražio od Šri Lanke da ovaj avion zapleni. Međutim, svega nekoliko dana nakon što je avion zadržan, nadležni sud ove zemlje je dozvolio Aeroflotu da preuzme svoj avion mada operacije tada nisu bilo obnovljene.

Pored Šri Lanke, počevši od 30. oktobra Aeroflot će ponovo početi da leti za Bangkok i to sedam puta nedeljno, a od 2. novembra avio-kompanija će obavljati do tri nedeljne leta za Gou.

11.10.2022.