Aerodrom u Orlandu ima problema sa snadbevanjem gorivom

Foto: Cari Rubin Photography

Vazdušna luka Orlando je u nedelju izdala upozorenje avio-kompanijama da zbog vremenskih neprilika javio problem u lancu snadbevanja kerozinom. Naime, brodovi koji su trebali da dostave preko potrebno gorivo su se našli u problemu zbog loših vremenskih uslova u Meksičkom, što je usporilo isporuku kerozina ovoj vazdušnoj luci. Uprava aerodroma je zbog toga savetovala prevoznike da dolaze sa većom količinom goriva kako bi mogli da obave povratne letove uz minimalnu dopunu u Orlandu.

Delta Air Lines je objavila saopštenje u kojem poručuje putnicima da prekidi u snabdevanju gorivom mogu uticati na putovanja u i iz Orlanda u tokom ponedeljka i utorka. United Airlines je takođepripremio svoje putnike na moguće operativne probleme u Orlandu i najavio je mogućnost uvođenja dodatnih sletanja na drugim aerodromima radi dopune gorivom.

Kasnije u toku jučerašnjeg dana aerodrom je saopštio da su brodovi ponovo krenuli ali je vazdušna luka takođe saopštila da postoje planovi za vanredne situacije u slučaju da dođe do poremećaja u avio-saobraćaju.

Foto: Cari Rubin Photography

12.12.2022.