Aerodrom Dubai opslužio 41 milion putnika u prvoj polovini godine

Foto: Dubai Airports

Aerodrom Dubai (DXB) je saopštio da je u prvoj polovini 2023. godine opslužio 41,6 miliona putnika. Kao i na mnogim aerodromima širom sveta, ova godina se do sada pokazala kao rekordna, čak i kada se poredi sa predpandemijskom 2019. godinom kada je u prvoj polovini godine kroz aerodrom prošlo 41,3 miliona ljudi.

Rezultati su još bolji kada se uporede sa onima iz 2022. godine u kojoj su se još uvek osećale posledice pandemije. Dubai je u prvom polugodištu ove godine opslužio 49% više putnika u odnosu na isti period 2022. godine kada je kroz aerodrom prošlo 27,9 miliona putnika.

Pored već tradicionalno dobro popunjenih linija ka Ujedinjenom Kraljevstvu, Pakistanu, Indiji i Bliskom istoku, veliki rast ove godine su generisali letovi ka Ruskoj Federaciji. Kako je zemlja već godinu i po dana odsečena od Zapada, putnici su alternativu između ostalih pronašli i u Dubaiju.

Izvršni direktor aeodroma Dubai Paul Griffiths je za Associated Press izjavio da se do kraja godine očekuje 85 miliona putnika što je samo 1,3 miliona manje nego 2019. godine.

Foto: Dubai Airports

22.08.2023.