Evropa

Aer Lingus pokreće letove iz UK

Irska nacionalna avio-kompanija planira da pokrene 4 nove linije iz svoje nove baze u Mančesteru (MAN). Aer Lingus će ove godine otvoriti linije Mančester – Njujork (JFK), Mančester – Orlando (MCO) i Mančester – Barbados (BGI) dok će letovi između Engleskog grada i Bostona startovati na leto iduće godine. Na rutama ka američkim gradovima će saobraćati novi Airbus A321 u verziji LR koji ima produženi domet u odnosu na standardni A321 dok će Barbados opsluživati veći A330-300. Prvi letovi ka Njujorku i Orlandu se očekuju 29. jula a linija ka Barbadosu stratuje 20. oktobra.

Aer Lingus ističe da će u Mančesteru biti zaposleno 120 novih radnika. Prevoznik je u potrazi za kabinskim osobljem ali i za mehaničarima, inžinjerima kao i radnicima za zemaljske operacije.

Cene povratnih karata za nove letove se kreću od 199 funti za Aer Lingusovu ekonomsku klasu. Putnici koji žele da rezervišu svoju kartu za Aer Lingusove letove mogu to učiniti na sajtu ove avio-kompanije kao i na sajtu British Airwaysa.

“Ove rute će biti sjajan dodatak displejima za letove ovde u Mančesteru, jer se radujemo ponovnom pokretanju međunarodnih putovanja. Pre pandemije bilo je više od 5,5 miliona putnika koji su svake godine preko Mančesterara prelazili Atlantik, pa je sjajna vest što ćemo moći da ponudimo ove linije sa novim prevoznikom. Pored toga, posvećenost Aer Lingusa severnoj kapiji Ujedinjenog Kraljevstva će rezultirati stvaranjem 120 preko potrebnih radnih mesta.” izjavila je Karen Smart, generalna direktorka aerodroma.

24.03.2021.