Fleš Region

ACG i Air Astana: prezadovoljni rezultatom, moguć i lowcoster iz Kazahstana

Peter Foster izvršni direktor Air Astana je iskazao veliko zadovoljstvo kada je saradnja sa Aerodromima CG u pitanju. Kako je naveo, letovi su počeli početkom juna, a sada su stopirani, te navodi da su rezultati nadmašili njihova očekivanja.
“ Moram reći da je saradnja sa ACG bila na zavodnom nivou. Već početkom maja smo doneli odluku da počnemo sa letovima ka Crnoj Gori. Odluka je došla nakon prethodnog kontakta upućenog od strane ACG , koji su uložili velike napore da se ova saradnja realizuje”, kazao je on.


On je naglasio da je saradnja nadmašila njihova očekivanja, te objasnio zašto je došlo do prekida saradnje.


“ Moram reći da smo mi Crnu Goru doživjeli prvashodno kao letnju turističku destinaciju, a prevezli smo skoro 30.000 putnika tokom ove sezone. Letovi su bili sezonskog karaktera, a u mnogome su popularnosti ove linije doprinele vizne olakšice.
On je kazao da nema ništa neobično što su privremeno zaustavili letove, jer je sasvim prirodno da tokom zimskog perioda turisti preferiraju da posećuju letnje turističke destinacije.
“ Moram naglasiti da ostajemo čvrsto pri našoj nameri da ponovo uvedemo naše letove, sredinom marta, a broj letova će tada biti još veći “, naglasio je Foster.

14.10.2021.