American Airlines privremeno ukida liniju za Madrid

Foto: BriYYZ

Kompanija American Airlines je obavestila svoje putnika da tokom nekoliko nedelja u maju i junu neće obavljati letove između Filadelfije i Madrida zbog kašnjenja u isporukama novih Boeinga 787. Naime, američki prevoznik je odlučio da unapred suspenduje letovekako bi putnici mogli na vreme da rezervišu alternativne letove i kako bi izbegao otkazivanja u poslednji čas koja bi izazvala nezadovoljstvo klijenata.

Problem, kako American Airlines navodi, leži u zakasnelim isporukama Boeinga 787 sa kojima kompanija obavlja transatlantski saobraćaj. Proizvodnja ovog model aviona, koji je u prethodim godinama pokazao veliki broj manjkavosti i problema, je dugo vremena bila zaustavljena zbog čega su se stvorila kašnjenja u isporukama kako za American Airlines tako i za druge prevoznike.

Problemi u proizvodnji Dreamlinera su u međuvremenu rešeni pa će American Airlines ove godine ipak dobiti 3 Boeinga 787, mada se datum isporuka još uvek ne zna. Ono što je sigurno je da su  kompaniji preko potrebne ove letelice u jeku letnje sezone kada se na rutama ka Evropi očekuje 240 mesečnih letova više nego 2022. godine, što je povećanje od 14%.

Foto: BriYYZ

27.03.2023.